30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProbleme la conductele de agent termic

Probleme la conductele de agent termic

Timp de patru zile, o parte dintre locatarii blocurilor din Bănie nu au avut căldură în apartamente din cauza unei defecţiuni la conducta de agent termic.

Mii de craioveni au rămas ieri timp de câteva ore fără căldură. O parte dintre locatarii din cartierele Brazda lui Novac, 1 Mai, Rovine şi Calea Bucureşti s-au trezit la primele ore ale dimineţii cu caloriferele reci.

Restricţia este cauzată de unele deficienţe apărute la conducta de agent termic din Brazdă. Timp de câteva zile, în faţa Complexului Vechi, situat în zona amintită, din capacele de canal ieşea foarte mult abur. Craiovenii din cartier au povestit că au sesizat primăria despre acest fapt, însă nu s-a luat nici o măsură.

„Am vorbit cu vecinii mei şi unul dintre ei a sunat la telefonul cetăţeanului să anunţe că nu este ceva în regulă. Acum nu ştiu dacă a venit sau nu cineva că n-am stat să-i urmăresc, însă aburul tot ieşea“, a spus Flaviu T., din Brazda lui Novac.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Termoficare au confirmat că există probleme, însă acestea urmează să fie remediate, astfel încât craiovenii să nu aibă de suferit prea mult timp.

„S-a constatat că există probleme la o conductă, fiind scăpări de abur. Din acest motiv, am decis împreună cu Termoficarea să sistăm joi căldura pentru a face mai multe verificări în zonă. În acest fel, încercăm să preîntâmpinăm avariile care ar putea apărea“, a declarat Ion Dinulescu, directorul Complexului Energetic.

Şeful CE a mai spus că vremea le-a dat puţin peste cap planurile, deoarece din previziunile meteo pe care le primiseră ieri era anunţată o zi mai călduroasă. „Sunt în Capitală acum, dar am înţeles că este destul de frig în Craiova. Dacă ştiam, poate amânam verificările“, a adăugat Ion Dinulescu.

Problemele au început de luni

Locatarii din zonele amintite susţin însă că au avut probleme cu căldura încă de la începutul săptămânii. Oamenii şi-au amintit că luni au fost nevoiţi să găsească altă sursă de căldură pentru a nu tremura de frig. Situaţia s-ar fi ameliorat în zilele următoare, caloriferele fiind doar călduţe, cât să nu îngheţe.

„La Termoficare am intervenit, dar ne-au spus că au ceva probleme cu o conductă şi din cauza asta va mai dura. Am şi eu o întrebare: de ce nu au fost capabili toată vara să facă reparaţii şi ne lasă acum în miez de iarnă fără căldură? Tot timpul se trezesc iarna că ba s-a spart o conductă, ba trebuie să înlocuiască una. Să îşi facă un plan amănunţit şi să nu ne mai deranjeze iarna. O să anunţ până la urmă şi pe cei de la Protecţia Consumatorilor pentru că suntem batjocoriţi. Şi încă ceva. De ce nu ne-au anunţat din timp că opresc căldura? Ne-am pomenit într-o dimineaţă că e ger în casă şi atât“, a spus un locatar din Rovine.

Ion Dinulescu, directorul CE, a declarat că problemele vor fi soluţionate, iar craiovenii afectaţi vor avea din nou căldură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS